header image

Maestro Pogorelić ponovo u Sarajevu:


Sve ulaznice rasprodane!
09.05.2016.
Prošlo je dvije godine od posljednjeg nastupa maestra Ive Pogorelića u Sarajevu.
Nakon recitala na kojem je jedan od najutjecajnijih i najintrigantnijih pijanista današnjice izveo djela Chopina i Liszta, u Sarajevo se vraća da bi izveo jedno od najznačajnijih djela pijanističke literature, Koncert za klavir i orkestar br.2 u f molu "majstora" muzike za klavir, Frederica Chopina.
Ovim koncertom će u subotu, 14. maja u 20h u Narodnom pozorištu u Sarajevu biti svečano zatvoreno 22. izdanje festivala Sarajevske večeri muzike, a maestra će na pozornici pratiti orkestar Sarajevske filharmonije i dirigentica Samra Gulamović.
Rasprodane ulaznice i nestrpljivo iščekivanje maestra obilježavaju atmosferu oko završnog koncerta SVEM-a, jednog od najvažnijih ovogodišnjih kulturnih događaja Sarajeva.

22 SVEM: Koncert i radionica Gudačkog kvarteta Tartini! 06.05.2016.


Kako je kvartet kao kamerni ansambl jedno od glavnih obilježja programske koncepcije 22. izdanja festivala Sarajevskih večeri muzike, u četvrtak, 12. maja u 20h sarajevska publika će imati priliku čuti izvedbe istaknutog četveročlanog sastava.
Gudački kvartet Tartini nastupit će te večeri u jedinstvenom ambijentu sarajevske Vijećnice i predstaviti koncertni program kojeg čine neka od remek-djela muzičke literature.
No, pored koncerta, članovi kvarteta Tartini će u petak, 13. maja na Muzičkoj akademiji u Sarajevu održati i radionicu za studente muzike gdje će mladima prenijeti vlastita iskustva zajedničkog muziciranja.
Gudački kvartet Tartini nastupit će u sastavu:
Miran Kolbl – violina,
Romeo Drucker – violina,
Aleksandar Milošev – viola i
Miloš Mlejnik – violončelo.
Ulaznice za ovaj koncert, kao i za ostale koncerte SVEM-a u prodaji su na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo.


SVEM 2017

 


SVEM 2017

 

 

SVEM 2017

SVEM2017